Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij de asana’s (houdingen uit de Hatha yoga) elkaar op vloeiende wijze opvolgen. Grenzen worden opgezocht en verruimd. Het lichaam wordt van binnenuit opgewarmd wat een reinigend en zelfhelend effect heeft op organen, klieren en het zenuwstelsel en er tevens voor zorgt dat spieren en gewrichten gemakkelijk soepel worden.

Een uitstekende manier om, door middel van in- en ontspanning, meer ruimte te scheppen in je fysiek en daardoor innerlijke rust te ervaren. Deze rust is een voorwaarde voor bewustwording en innerlijke groei. Spanningen die zich hebben opgeslagen in het lichaam, worden vrijgemaakt. Deze vrijgekomen energie leer je vervolgens te beheersen en te laten dienen als voertuig voor het bewustzijn.

Op het ritme van je adem verbind je de houdingen aan elkaar, blijf je geconcentreerd op je lijf en zullen gedachten heel bewust op de achtergrond komen.

Bewegingen uit de zonnegroet, Surya Namaskar, worden gebruikt om de houdingen aan elkaar te verbinden. Je ontwikkelt kracht, balans en lenigheid, innerlijke rust en helderheid.

De les wordt afgesloten in diepe ontspanning en verstilling.

Op toegankelijke wijze geeft de les van Eva je energie en lichtheid en biedt ruimte tot een dieper bewustzijn te komen.