Graag laat ik jouw lichaam doen waar het voor gemaakt is, wat het fijn vindt en bovenal nodig heeft; bewegen!

Yoga beoefen ik geruime tijd als training voor mijn beroep als dansdocent. Na de ArtEZ dansacademie, heb ik gedurende 20 jaar lesgegeven in moderne dans en kinderdans. Daarnaast heb ik verschillende vormen van yoga gevolgd.  Rustige vormen als Hatha-, Dru- en Yin yoga en ook energieke vormen als Ashtanga- en Vinyasa yoga.  Bij deze laatste vloeien de houdingen als een dans in elkaar over en daar kan ik mij helemaal in vinden.

Sinds ik de vierjarige Raja yoga opleiding ben begonnen en heb afgerond en tevens een vipassana retraite heb mogen ervaren, hebben yoga en meditatie mij meer dan ooit gegrepen.

Ik verdiep mij in de veelzijdigheid van de yogaprincipes; de precieze uitlijning van het lichaam, de yogafilosofie, de pranayama technieken, de concentratie-en meditatieoefeningen.

Het allermooist aan yoga vind ik het ervaren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ik rol mijn mat uit, beoefen de asana’s en op dat moment begint de energie te stromen. Ik ondervind de kracht en weldaad van de houdingen, ik leer mijn aandacht te richten, draag zorg voor een gezond lichaam en een heldere geest.

Maar…..de yoga begint pas echt wanneer ik van mijn mat afstap: gedurende de dag vind ik steeds weer de rust in het ritme van de adem, de dingen kunnen bekijken vanuit een ruim perspectief, het moment van zijn ervaren zonder iemand die is.